3 cruciale thema’s bij het vernieuwen van de HR-cyclus (deel 3: tooling)

Stefan Op de Woerd
Stefan Op de Woerd

Dit is het derde en laatste deel van de blogreeks over de belangrijkste thema’s bij het het vernieuwen van de HR-cyclus. Lees hier deel 1 over eigenaarschap en deel 2 over beoordelen.

Een thema dat onherroepelijk ter sprake komt bij het vernieuwen van de HR-cyclus is de selectie van ondersteunende tooling. De kans dat de nieuwe cyclus een succes wordt, is immers veel groter als je het de medewerkers en leidinggevenden zo makkelijk mogelijk maakt om volgens de nieuwe werkwijze te werken.

In deze blog vind je de belangrijkste overwegingen om je toolselectie in goede banen te leiden.

 

Alleen een nieuwe tool gaat niets veranderen

Het komt regelmatig voor dat organisaties de nieuwe tool zien als de heilige graal. Geef mensen een hippe app en de problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Helaas, zo werkt het natuurlijk niet.

Hoe dan wel? Het allerbelangrijkste is dat je een HR-cyclus ontwerpt die medewerkers echt helpt om in de dagelijkse praktijk effectiever te zijn. Mensen zijn van harte bereid om een nieuwe werkwijze te adopteren als ze daar zelf profijt van hebben. Het is meestal dan ook een goed idee om managers en medewerkers te betrekken bij het ontwerpen van de nieuwe cyclus.

Houd het doel voor ogen

Bij het selecteren van een tool, is het cruciaal om het doel voor ogen te houden. Niets is verleidelijker dan je te laten meeslepen door alle fantastische features van innovatieve softwarepakketten. Maar wat is nu echt belangrijk? Wat wil je bereiken met ondersteunende tooling?

Het doel van de HR-cyclus is om je medewerkers te helpen bij het verbeteren van hun prestaties en het versnellen van hun ontwikkeling. Dit is dus ook precies wat een tool moet ondersteunen.

Wat betekent dat voor de tool? Dat deze de medewerker volledig centraal zet. Je wilt dat de medewerker de tool zo kan gebruiken dat deze hem echt helpt om effectiever te worden. Hiervoor zijn 3 elementen cruciaal:

  • Ontwikkeld vanuit het perspectief van de medewerker
    Het begint met begrijpen hoe medewerkers in de dagelijkse praktijk met doelen en ontwikkeling bezig zijn. Alleen op die manier kun je ze in de dagelijkse praktijk ondersteunen.
  • Focus op gebruiksgemak
    Het gaat niet alleen om wat de tool kan, maar vooral om hoe de tool werkt in de ogen van de medewerkers. Als het niet eenvoudig is, zullen ze hem niet gebruiken.
  • Flexibiliteit
    Je wilt dat de tool je nieuwe HR-cyclus naadloos ondersteunt. Ook als de cyclus in de loop der tijd verandert of verschilt per team. De tool moet zich aanpassen aan jouw proces en niet andersom.

Opvallend genoeg blijven deze elementen regelmatig onderbelicht bij het selecteren van tooling.

Wil je zeker weten dat je alle belangrijke eisen en wensen in beeld hebt? Download dan gratis onze requirements checklist.

Wil jij een tool selecteren voor de HR-cyclus?

In deze gratis requirements checklist vind je alle belangrijke selectiecriteria

Stimuleer ‘het goede gesprek’

De angst van menig HR-manager is dat ‘het echte gesprek’ wordt vervangen door een tool. Gelukkig is onze ervaring juist precies andersom: tooling is juist vaak de katalysator voor face-to-face gesprekken. De drempel om het gesprek online te initiëren is namelijk voor veel mensen lager. Zo vragen medewerkers online sneller om feedback en gaan ze eerder in gesprek over hun doelen en eventuele obstakels bij de realisatie.

De ‘online gesprekken’ leiden vervolgens vaak tot face-to-face gesprekken. Degene die feedback ontvangt, vraagt wat meer toelichting of concrete tips aan de feedbackgever. Degene die ziet dat een collega moeite heeft met de realisatie van bepaalde doelen, biedt hulp aan.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat de tooling daadwerkelijk aanzet tot gesprek. Dit is dan ook een punt om mee te nemen in je requirements.

 

Requirements met visie

De meeste organisaties hebben hun wensen en eisen wel klaar liggen als het gaat om functionaliteit, veiligheid en privacy van hun nieuwe tool. Toch blijkt er vaak ook een aantal belangrijke punten te missen. Punten die net even verder gaan dan ‘wat de tool allemaal kan’.

Het is belangrijk om je requirements op te stellen vanuit je visie op de HR-cyclus. Hierbij gaat het niet alleen om wat de tool kan, maar vooral hoe deze in de dagelijkse praktijk jouw medewerkers ondersteunt. Je zult merken dat de visie van jouw tool leverancier minstens zo belangrijk is als de tool zelf. De visie van jouw leverancier bepaalt immers ook hoe de tool in de toekomst wordt doorontwikkeld.

Om ervoor te zorgen dat je gesprekken met leveranciers niet alleen gaan over features, maar ook over de visie op tooling, kun je deze 4 cruciale aandachtspunten gebruiken.

Wil jij een tool selecteren voor de HR-cyclus?

In deze gratis requirements checklist vind je alle belangrijke selectiecriteria

Aan de slag

Om je op weg te helpen hebben we een requirements checklist ontwikkeld. Zo weet je zeker dat je alle belangrijke eisen en wensen in beeld hebt als je in gesprek bent met je beoogde leverancier.

Jochem Aubel en Stefan Op de Woerd zijn de oprichters van Dialog, verrassend simpele software voor een effectieve HR-cyclus. Benieuwd hoe Dialog medewerkers en leidinggevenden hierbij ondersteunt? Bekijk dan de videodemo.

Lees verder

De complete requirements checklist

We hebben alle belangrijke requirements voor tooling voor de HR-cyclus op een rij gezet. Zo hoef jij ze alleen nog maar te checken voor jouw beoogde tool.

Download de gratis checklist nu!

In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

Als je deze stappen doorloopt kom je tot een cyclus die je medewerkers echt ondersteunt in het leren en presteren.

Download het gratis e-book nu!

Ontdek ons platform

Ontdek alle functies en ervaar zelf de voordelen.

Registreer nu voor de gratis klikbare demo!

Toolbox 'Vernieuw je HR-cyclus'

Ontvang de beste artikelen, e-books, tools en video’s over het vernieuwen van de HR-cyclus.

Download de gratis toolbox nu!

Wil jij een tool selecteren voor de HR-cyclus?

Wil jij de HR-cyclus simpeler en effectiever maken?

Deel dit artikel

Toolbox 'Vernieuw je HR-cyclus'