Customer Support Medewerker

Utrecht - 32-40 uur per week - Marktconform salaris

Ben je een geboren klantcontact specialist en wil je nog beter worden? Neem je veel initiatief en werk je gestructureerd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Zoek jij ons?

Jij bent graag de spin in het web en helpt onze klanten een vliegende start te maken met Dialog. Het onderhouden van klantcontact geeft je veel energie, en in een werkomgeving waar je veel initiatief en eigenaarschap kan tonen kom je optimaal tot je recht. En dat natuurlijk bij een organisatie waar de teamspirit fantastisch is (medewerkerstevredenheid van een 9).

Ben jij dat? Dan heb je je nieuwe werkplek gevonden!

Aangenaam kennis te maken, wij zijn Dialog

Dialog is een snelgroeiend bedrijf in de markt van ‘People Enablement Software’. Geen idee wat dat is? Het komt erop neer dat wij organisaties helpen om de talenten in hun medewerkers naar boven te halen. Want daar worden medewerkers blij van. En blije medewerkers vormen de basis van succesvolle bedrijven.

Dialog is onderdeel van Visma, een toonaangevend technologieconcern in Europa. Daarmee heb je toegang tot een schat aan kennis en ervaring. Op elk vakgebied zitten experts voor je klaar om je te helpen.

Dit ga je doen

Je bent het aanspreekpunt voor de klant, en draagt samen met je mede-support-collega de verantwoordelijkheid voor het afhandelen van klantvragen via mail en telefoon. Je vervult een belangrijke rol in het nog effectiever en efficiënter afhandelen van klantvragen, en stuurt aan op continu verbeteren. Je hebt affiniteit met software, en gaat graag op onderzoek uit om alle ins en outs te snappen van het systeem. Het creëren van Dialog fans (onze klanten!) staat bij al jouw werkzaamheden centraal.

Wie worden je collega’s?

Bij Dialog werken nu zo’n 35 medewerkers. Je komt terecht in het customer success team, dat nu bestaat uit 6 customer success managers en 1 support medewerker. Zij bewijzen dat een ontspannen werksfeer en ambitie perfect samen gaan. Zo implementeren ze Dialog jaarlijks bij veel nieuwe klanten, en onderhouden contact met bestaande klanten om samen het maximale uit hun medewerkers te halen. En dan altijd met veel liefde en aandacht, want fans creëren zit in ons DNA. Ze kunnen dan ook niet wachten om jou als nieuwe collega te verwelkomen.

Saskia de Klerk

Customer Success Manager

Karen Reesink

Support Manager

Lonneke van Doren

Customer Succes Manager

Elma Nokic

Customer Success Manager

Sander Bouwmans

Customer Success Manager

Katja Richters

Customer Success Manager

Frida Ährlin

Customer Success Manager

Wat krijg je van ons?

Wat vinden we belangrijk?

Geïnteresseerd of vragen?

Wil je solliciteren op de bovenstaande vacature? Mail je CV en motivatie naar dia-d-implementatie@visma.com. Als je nog vragen hebt, aarzel dan niet en stuur een e-mail naar Jochem Aubel (jochem.aubel@visma.com )

Ontdek ons platform

Ontdek alle functies en ervaar zelf de voordelen.

Registreer nu voor de gratis klikbare demo!

Toolbox 'Vernieuw je HR-cyclus'

Ontvang de beste artikelen, e-books, tools en video’s over het vernieuwen van de HR-cyclus.

Download de gratis toolbox nu!

Toolbox 'Vernieuw je HR-cyclus'